Fijne vakantie!

We hebben sinds de laatste bouwupdate niet stilgezeten (zoals je wellicht ook al in Leiden hebt gezien). De fietsenstalling in de kelder is bijna klaar. De ruwbouw van de sokkel, het onderste gedeelte van Lorentz waar de winkels en restaurants straks in komen, is ook bijna gereed. Dit betreft onder andere de fundering, vloeren, muren, wanden et cetera.

Waar we nog meer mee bezig zijn:
– Dakbedekking van de sokkel;
– Gevelwerkzaamheden aan de sokkel. We werken hier met gekleurd sierbeton, wat straks de robuuste uitstraling geeft aan Lorentz;
– Het metselwerk;
– Tunnelgietbouw woontorens: dit is een methode waarbij met behulp van tunnelvormige betonbekisting twee wanden en een tussenliggende verdiepingsvloer in één stort kunnen worden gemaakt.

Het hoogste punt komt daarmee steeds sneller in zicht en zal naar verwachting begin Q1 plaatsvinden.

Er werken nu dagelijks circa 95 personen op het project. Vanaf 30 juli gaat daarvan een groot gedeelte genieten van een welverdiende vakantie. Circa 25 mensen werken door aan de ruwbouw en de gevel. De te verwachten overlast hiervan is minimaal.

Voor nu wensen we je alvast een hele fijne vakantie toe! Na de bouwvak, welke tot en met 17 augustus duurt, komen we weer bij je terug!