Van Wijnen nieuwe partner

Met Van Wijnen Projectontwikkeling heeft Syntrus Achmea Real Estate & Finance een nieuwe partner gevonden om Lorentz te ontwikkelen. De plannen leken eerder op losse schroeven te staan na het afhaken van projectontwikkelaar OVG Real Estate.

Het nieuws dat Syntrus Achmea en OVG Real Estate er samen niet waren uitgekomen, zorgde voor lichte paniek in de Leidse gemeenteraad. De pas aangetreden wethouder Paul Laudy moest tijdens een spoeddebat tekst en uitleg komen geven. Hij vertelde tijdens die gelegenheid dat ook hij door het nieuws was overvallen, maar dat wat hem betreft slechts sprake is van haperingen, die niet per definitie iets aan het plan of de voortgang daarvan hoeven te veranderen.

Volgens Laudy hadden Syntrus Achmea en OVG Real Estate de intentie uitgesproken om ieder voor zich op zoek te gaan naar een andere partner om het project mee te doen. Dat is gelukt, getuige de aankondiging van Syntrus Achmea dat Van Wijnen de nieuwe partner is. Van Wijnen is actief in het realiseren en beheren van vastgoed. Het bedrijf voorziet klanten van huisvesting die bij hen past en bovendien duurzaam is.