Update: Werkzaamheden augustus 2017

In onderstaand bericht informeerden wij u over de vakantieplanning en aankomende werkzaamheden. Gezien de slechte weersvoorspellingen voor de bouwvak hebben wij besloten de stort van de vloer uit te stellen. Om een kwalitatief goede vloer te realiseren is het van belang dat deze gedurende de bewerkingstijd droog blijft. De werkzaamheden staan nu gepland op donderdag 24 augustus.

———

In de afgelopen weken is door alle betrokken werknemers hard gewerkt aan Lorentz. De bouwkuip is volledig ontgraven en een gedeelte van de funderingen is gestort. We informeren u graag over wat er de komende periode tot aan de vakantie op de planning staat:

Op 26 juli a.s. verwachten we het eerste gedeelte van de vloer van de fietsenstalling te storten. Deze stalling, gelegen op -1, biedt straks plaats aan 4.800 fietsen! Tijdens het uitharden van de betonnen vloer zullen machines met roterende stalen schijven de vloer spiegelglad maken. Dit proces heet vlinderen. Deze werkzaamheden vangen ’s ochtends om 7.00 uur aan en gaan (helaas) de gehele opvolgende nacht door. Dit is noodzakelijk omdat de werkzaamheden moeten worden volbracht tijdens het uithardingsproces. De ervaring met andere soortgelijke projecten leert dat de hinder die hierbij wordt ervaren meevalt. We willen u hier echter wel op voorbereiden zodat u eventuele maatregelen kunt treffen.

Hierna breekt ook voor ons de vakantie aan. Wij sluiten de bouwhekken van vrijdag 28 juli tot en met 4 augustus waarna we weer uitgerust aan de slag gaan!

Namens volledig projectteam Lorentz wensen wij u alvast een prettige vakantie!